pardus 2011, vista ile grub hatası veriyor
merhabalar bilgisayarımın markası toshiba a300-20f üzerinde windows vista mevcut, pardus 2011 yükledim ve sorunsuz şekilde kurulum dvd sini yazdırdım. kontrol ettim bir hata vermedi sonra kuruluma başladım, kurulum başarıyla bitti, bilgisayarı tekrar başlatınca error verdi, ne vista açıldı ne de pardus, gitti bilgisayar dedim, sonra vistanın kurtarma diskleri vardı ve zar zor tekrar vistaya döndüm, bilgisayarım da hem vista hem de pardus olmasını istiyorum; nasıl yapabilirim, tekrar aynı hata verir mi

baDibere
Re: pardus 2011, vista ile grub hatası veriyor
Pardus 2011.1 kurulum ortamında sistem kurtarma diye bir seçenek mevcut. Onu kullanarak GRUB'ı (önyükleyici) kurmayı deneyebilirsiniz.
http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Grub'u_kurtarmak adresine de göz atabilirsiniz. Elle kurtarma seçeneği de geçerlidir ayrıca.
zaforitoss
evet o sayfayı okumuştum, o zaman kurulumdan sonra her iki işletim sistemide zarar görmüyor, sadece grubda hata olup her ikiside gözükmüyor, aşağıdaki anlatılanları mı yapacağım (sadece pardus 2011.1 için)
"Grub'u elle kurmak;
Eğer elinizde herhangi bir Pardus kurulum DVD'si ya da CD'si var ise bilgisayarınızı bu CD/DVD ile açıp sonrasında aşağıdaki komutları kullanarak da Grub'u yeniden yükleyebilirsiniz. Bunun için;
1. Bilgisayarı, Kurulan CD/DVD ile açın ve sözleşme ekranında hiçbir işlem yapmadan Ctrl + Alt + F1 ile komut satırına geçin.
2. Komut satırında grub komutunu çalıştırın.
3. find /etc/pardus-release Komutunu çalıştırın, Pardus'un hangi bölümde oldugunu (hdx,x) gibi yazacaktır.
4. root (hdx,x) çalıştırın. Tabii ki (hdx,x) yerine önceki komutla öğrendiğiniz değeri aynen yazın.
5. setup (hd0) çalıştırın. succeeded, done Mesajı alırsanız Grub kurulumu tamamlanmış demektir.
6. quit Komutu ile Grub'u kapatın, reboot komutu ile sistemi yeniden başlatın. "
baDibere
Evet, yukarıdaki işlemi yapmanız yeterli olmalı.