Forumlar > Pardus > Donanım > Ses Kartı (Intel HDA - Realtek ALC888 - Entegre 4.1 Hoparlör Mono Çalış)
aeakgul kullanıcısının resmi

aeakgul

Intel HDA - Realtek ALC888 - Entegre 4.1 Hoparlör Mono Çalış

Merhaba,

4+1 subwooferli, MSI GX740 bir laptop'a Pardus X86_64 2011'i yeni kurdum. lspci komutunu calistirdigimda ses ile ilgili asagidaki bilgileri aliyorum.

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Juniper HDMI Audio

Codec'lerde bu sekilde:

Codec: Realtek ALC888
Codec: LSI ID 1040

Problem özetle, sadece sol ön hoparlörden ses geliyor olmasi. KMix'te cikis aygitlarinda "Juniper HDMI Audio"nun altinda "Internal Audio Analog Stereo", Port: listesinde sadece "Analog Speakers", "Analog Output" ve "Analog Headphones" secenekleri var.

Bu konuda biraz arastirma yapmaya calistim, ancak Ubuntu'nun yardim sayfasinda (https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto) biraz bilgiye rastladim; fakat burada da ayari "/etc/modprobe.d/alsa-base" üzerine yapmam gerekitigini anlatiyor ki "alsa-base" seklinde bir doya bulamiyorum. Sanirim, Pardus'ta bu farkli bir sekilde düzenlenmis.

Sorunu gidermem veya daha detayli bilgi bulmam konusunda bana birisi yol gösterebilir mi lütfen?

Simdiden tesekkür ederim.

Erhan

aeakgul kullanıcısının resmi

aeakgul

Re: Intel HDA - Realtek ALC888 - Entegre 4.1 Hoparlör Mono Çalış

Bu arada /etc/pulse/daemon.conf'taki aşağıdaki ayarı:

; default-sample-channels = 2
; default-channel-map = front-left,front-right

şu şekilde değiştirdim:

; default-sample-channels = 4
; default-channel-map = front-left,front-right

ve