Forumlar > Pardus > Pardus İleri (2007 Contrib Deposunu Nasıl eklerim)
Robinson_Crusoe kullanıcısının resmi

Robinson_Crusoe

2007 Contrib Deposunu Nasıl eklerim

istihza kullanıcısının resmi

istihza

Re: 2007 Contrib Deposunu Nasıl eklerim

sudo pisi ar contrib-2008 http://paketler.pardus.org.tr/contrib-2008/pisi-index.xml.bz2 komutuyla bu depoyu sisteminize ekleyebilirsiniz.

serozde kullanıcısının resmi

serozde

2007 contrib depo hala duruyor mu?

istihza

Soruyu yanlış anlayıp doğru cevap vermişim!... Smile

Robinson, eğer 2008 kullanıyorsan 2007 depolarını sistemine ekleme... Ortalığı darmaduman edebilirsin...

sinangülsoy kullanıcısının resmi

sinangülsoy

istihza wrote:
Soruyu yanlış anlayıp doğru cevap vermişim!... Smile

Robinson, eğer 2008 kullanıyorsan 2007 depolarını sistemine ekleme... Ortalığı darmaduman edebilirsin...
Laughing out loud buda güzel

Robinson_Crusoe

Arkadaşlar 2007 deposunda gerekli olan programlar var, bi denim diyorum; hem sadece istediğim programları yüklesem ne olabilirki,

istihza

Robinson_Crusoe wrote:
Arkadaşlar 2007 deposunda gerekli olan programlar var, bi denim diyorum; hem sadece istediğim programları yüklesem ne olabilirki,

Deneyin isterseniz. Geliştiriciler dahil hepimiz bangır bangır bağırıyoruz, 2007 paketlerini 2008 üzerinde kurmayın sistemi çökertebilirsiniz, diye... Ama tabii karar sizin, akacak kan damarda durmaz...

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Robinson sana şöyle söyleyeyim :

Ben 2007 kullanırken 2008 deposundan bir yazılım yükledim -gerçi hayati bir yazılımdı Pardus için-. Sonrasında hiçbir yazılım açılmaz oldu, o paketi kaldıramadım, üstüne eskisini veya yenisini kurmadım. Bilgisayarı kapattığımda ise bir daha açamadım. Konsola bile düşemiyordum yani.

Buradan şuraya çıkacağım :

Eğer kuracağın yazılımın bağımlılıkları veya yazılımın kendisi hayati parçalardan oluşuyorsa Pardus'unun sonu benim 2007.3 gibi olabilir =)

Robinson_Crusoe

Sürekli gelişen bir sistem eski sürümlerle daha iyi çalışması gerekir diye düşünüyordum,

istihza

Robinson_Crusoe wrote:
Sürekli gelişen bir sistem eski sürümlerle daha iyi çalışması gerekir diye düşünüyordum,

Aslında ideal olan geriye doğru uyumluluktur, ama her zaman bunu temin etmek mümkün olmayabilir. Bazen bir projenin geleceği için bu tür keskin kararlar almak gerekebilir. Örneğin Python projesi şu anda tam olarak bunu yapıyor. Programlama dilinin gerçek anlamda gelişebilmesi için, Python geliştiricileri kendilerini eskinin boyunduruğuna girmek zorunda hissetmeden yeni Python sürümü (3.Innocent üzerinde çalışıyorlar. Ama tabii ki böyle girişimleri çok iyi hesaplayıp ona göre hareket etmek gerekir. Şahsi fikrim, Pardus-2008 biraz aceleye geldi gibi... Bu durumda tabii ki Pardus kullanıcılarının sabırsızlığı da rol oynamıştır sanırım... Ama Pardus-2008 depoları tabii ki hep böyle kalmayacak. Geliştiriciler arasında depoyu adam etmek için, dağıtımdaki hataları gidermek için canla başla çalışan arkadaşlar olduğunu biliyorum...

fazlıonur kullanıcısının resmi

fazlıonur

şöyle bi eror verio

contrib-2008 isimli depo sisteme eklendi.
contrib-2008 isimli depo için PiSi veritabanı güncellensin mi? (evet/hayır)evet
* contrib-2008 deposu güncelleniyor
pisi-index.xml.bz2.sha1sum     (40.0  B)100%      0.00 --/- [--:--:--] [bitti]
pisi-index.xml.bz2             (92.0 KB)100%     72.83 KB/s [00:00:00] [bitti]
No signature found for http://paketler.pardus.org.tr/contrib-2008/pisi-index.xml.bz2
* Paket veritabanı güncellendi.