Forumlar > Pardus > Calısan Cd (Çalışan cd 2008.2 açılış sorunu)
arpan kullanıcısının resmi

arpan

Çalışan cd 2008.2 açılış sorunu

Pardus 2008.2'nin çalışan cd seçeneğini torrent kullanarak indirdim.Nero ile dvd'ye image dvd'si şeklinde 8X hızında yazdırdım.Dvd takılı olarak bilgisayarı tekrar başlattım.Siyah ekranda (Starting Caldera DR-DOS...) yazısı ile başlayan ve;

Caldera DR-DOS 7.03

Copyright (c) 1976 Caldera,Inc.All rights reserved

A:\;> ile biten bir metin çıkıyor ve ekran takılı kalıyor.F12,Esc,Del,F1 tuşlarına basarak açılışı kendim seçtiğimde de aynı durum tekrarlanıyor. Devam edebilmek için ne yapmak gerekir? Tşk.

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Re: Çalışan cd 2008.2 açılış sorunu

Acaba kazayla başlangıç disketi mi unuttunuz bilgisayarda..

arpan

baDibere wrote:
Acaba kazayla başlangıç disketi mi unuttunuz bilgisayarda..

Boş Cd-dvd room'a söylediğim şekilde yazdırdığım dvd'yi koyarak bilgisayarı tekrar başlatıyorum.

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Daha önce böyle bir hatayla karşılaşmamıştım fakat DVD image olarak yazdırdığınızdan olabilir diye düşünüyorum.

arpan

baDibere wrote:
Daha önce böyle bir hatayla karşılaşmamıştım fakat DVD image olarak yazdırdığınızdan olabilir diye düşünüyorum.

Haklısınız kalıbı yazdır şeklinde yazdırdım çalışıyor şimdi.Forumda normal veri cd'si olarak yazdırmayın diye okumuştum bir yerde o nedenle 'image' olarak yazdırdım.Benim gibi bilmeyenler için böyle sorunlar doğal ama yinede bu tip yönlendirmeleri yazanlar çok dikkat etmeli.Başka arkadaşlar da yanılmasınlar.Nero kullananlar, veri CD'si olarak kalıbı yazdırınca sorunsuz çalışır.Yardımınıza tşk. ederim.