Lenovo G530 wireless Modem
Merhabalar pardus 2011 çalışan cd yi flash diskten boot falan yapıp kurdum gerçekten çok müthiş olmuş.Ama benim linuxla hiç aram olmadı gelecek 1.0 dan beri ufak ufak linuxla uğraşıyorum o zamanlar Winmodemler başıma bela olurdu.Şimdi sorunsuz çalışır diye ümit ediyordum fakat wireless kartım sorun oldu biraz araştırdım ama pek bir çözüm bulamadım.wireless kartı görünmüyor model olarak intel wireless modem kullanılıyor diye biliyorum size sorun nasıl çözülür. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
He bu arada 1 yıldır drupal ile kafa yoruyorum çok iyi olmuş site. Drupal'ın aptal forumunu baya bir işlevsel yapmışlar elinize sağlık

beceri
Re: Lenovo G530 wireless Modem
wireless kartı broadcom 802.11g imiş yanlış bilgi olmasın
beceri
Pardus 2011 kurunca konsolda root olup lspci komutunu verdim wireless yüklemiş ben görmemiş biraz daha dikkat edince kde masa üstüne wirelesi gördüm.hatta wireless modeme şifre türü seçip şifremi girip yazdım fakat arayüz hazırlanıyor diyor herhangi bir ip adresi falan atamıyor.Okuduğum makalelerde /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6 içine wd eklendiğini gördüm onuda yaptım.fakat pardus çalışan cdsi olduğu için sadece belleğe kaydediyor galiba.yanlızca oturumu kapatıp açabildim değer silinmemiş fakat hala internete giremedim buda yeterli olmadı
var mı bana bir çözüm.....
beratalp
"wd" değil "wl" olacak. Root olarak "modprobe wl" komutunu verirseniz düzelir.