Bind Kurulumu Webmin 1.410 Ayarı [Video]
Bu video da Bind 9.4.1 DNS sunucu yazılımını Pardus 2007.3 üzerine kurarak Webmin 1.410'da nasıl bir ayar yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Daha önce Webmin 1.410 kurulumunu anlatmıştım.
Kısaca bahsetmek gerekirse; Bind yazılımı performansı yüksek, güvenli bir isim sunucusu yazılımıdır. Windows işletim sistemindeki DNS Server'a tekabül etmektedir. İp adreslerinin isme, ismin ip adresine dönüşmesine olanak sağlar böylece firefox'a www diye başlayıp giden bir adres yazdığımızda dns sunucusuna sorgu gönderilir ve sitenin ip adresi alınır daha sonra bilgisayar bu ip adresine bağlanarak siteye bağlanır. ip adreslerini akılda tutmak zor olacağından dns bu işi bizim için yapmaktadır biz sadece www diye başlayan isimleri aklımızda tutarız veya kopyala yapıştır yaparız 
iyi çalışmalar,
Not : videolar Divx 5.x & 6.x desteklidir. Divx Codec isteyebilir.
- 251 okunma

spike
Re: Bind Kurulumu Webmin 1.410 Ayarı [Video]
Harika çalışmalar. Elerinize sağlık.
istihza
Emeğiniz için teşekkürler. Elinize sağlık.
WebKOliKS
teşekkürler. nasıl cevabımı üsteki sayfaya yazmıştım.
yeev
Teşekkürler:)
atilla
video için çok teşekkür ederim.
webmin ve bindi başarıyla kurdum ve çalıştırdım. webmin kullanımıyla ilgili yardım istiyorum.
3 adet domainim var. bunları nasıl tanımlayacağımı tarif edebilirmisiniz.
atilla
bu konuyla alakalı çok güzel bir döküman buldum. webminde bind yapılandırmasını anlatıyor.
http://doxfer.com/Webmin/BINDDNSServer
burada yazanları yapmaya çalışıyorum ama bana yol gösterecek bir babayiğit çıkarsa ellerinden öperim.
saygılar...