USB Flash diske Çalışan Pardus 2009.1 nasıl kurulur
Çalışan Pardus 2008 ve 2007 betikler var ancak bu betiklerle 2009.1 çalışan Cd çalışan USB olmuyor.Bilen anlayan bir arkadaş 2009.1 için betik yapabilir mi?
- 1573 okunma
Çalışan Pardus 2008 ve 2007 betikler var ancak bu betiklerle 2009.1 çalışan Cd çalışan USB olmuyor.Bilen anlayan bir arkadaş 2009.1 için betik yapabilir mi?

baDibere
Re: USB Flash diske Çalışan Pardus 2009.1 nasıl kurulur
[wiki]ISO Kalıbını USB Belleğe Yazmak[/wiki]
baDibere
Ayrıca Ana Sayfamıza, forumumuzdaki "USB ile Pardus Kurmak Artık Çok Kolay" başlıklı konuya ve dergimizin 16. sayısına bakabilirsiniz.
yuksel12
USB bellekten 2009.1 pardus kurulumunu biliyorum ve yapabiliyorum.Benim istediğim.2009.1 Çalışan CD pardusu Çalışan USB yapmak.
baDibere
Aynı şekilde.
gakar
- 2009-1 kurulan pardus cd ile,
- usb mini diske pardusu kurdum,(4 GB booteder )
- gurubu usb diske kurdum,
- pc usb diskten başlamıyor, (pc 1nci boot usb hdd )
- sabit diske geçiyor,
- başka bir ayar gerekiyorsa bildirmenizi,
- bilmiyenler adına rica ederiz.
esenlikler
baDibere
USB diskin bootable olarak ayarlanmış olması ve BIOS'unuzun bilgisiayarı USB'den başlatacak şekilde ayarlanması gerekir.
gakar
- elimdeki 4 GB usb'ye live fedora 12 'yi kurup bir başka makinede çalıştırıyorum,
- sonuç olarak usb ayarlarımda bir aksama yok,
- lakin pardus 2009 kurulanı, usb ye pardus işletim sisteminde kuruyor,
- çalıştıramıyorum,
- Pc'lerde fedora çalışıyor,
- sonucu, usb ayarlarında bir eksiklik olsa fedora kurulup çalıştırılamaz,
- pardus bir ince ayar istiyor, ama nereden,nasıl ?
Felâsife
Peki USB diskinize manage flag yani boot bayrağı eklediniz mi?
Pardus'ta PartitionManager olması lazım onunla deneyin olmazsa Gparted ile yapabilirsiniz.
ah065
yüksel12 çalışan pardus 2008.2 ve 2009.1'i flash a yazma betikleri http://sites.google.com/site/lkd015/usb-pardus-2009-1 bu adreste var ve nasıl yapılacağı anlatılıyor. Ben geçen hafta pardus 2009.2 duyurulunca, pardus çalışan 2009.2 iso yu indirip cd ye yazdım ve 2009.2 çalışan kelaynak kullanarak yukarıdaki adresten indirdiğim 2009.1 betiğini kullanarak 2009.2 çalışan kelaynağı usb ye yazmayı başardım. Neden başardım diyorum, çünkü yazılım işinden anlamıyorum. Ben aile hekimiyim, aslında kullandığım paket programları pardusta yada başka bir versiyonda çalıştırabilirmiyim, yada linuxta çalışan versiyonları çıkarmı diye meraktan uğraşıyorum. Betiğin kullanımı yukarıdaki adreste anlatılıyor. Sonradan flashı silmek ve başka parogram yüklemek istersen, 697 MB gibi bir alan gösteriyor. Bu canını sıkmasın, flashı Gparted ile Fat32 olarak formatlarsın. Kolay gelsin.
baDibere
Bilgilendirmeniz için teşekkürler.