pardus 2011 disk bölümü hatası
merhaba arkadaşlar.bilgisayarımda pardus 2011 ile birlikte malum diğer işletim sistemini kardeş kardeş kullanıyorum.
yalnız güzel pardusumda şöyle bir sorun var :
pardusu kurduğum gün kendime göre görünüm ayarlarını değiştirip kullandığımda herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen, sonraki gün açtığımda bu kez diğer işletim sisteminin kurulduğu diskleri görmüyor.nerden anlıyorsunuz diyeceksiniz. o da şöyle: masaüstü resimleri diğer işletim sisteminde.ordan ben pardusuma resim atıyordum :)müziklerde hakeza böyle.. clementinde çalmıyor.resim veya müzik seçmeye çalıştığımda da hata veriyor.
bunun sebebi ve çözüm yolunu açık ve net yazar mısınız??
şimdiden teşekkürler...
- 135 okunma

baDibere
Re: pardus 2011 disk bölümü hatası
Sistem Ayarlarında "Disk Yöneticisi" diye bir uygulama mevcut. Bu uygulama ile açılışta bağlanacak olan diskleri seçebilirsiniz.
xenuda
o dediğiniz yere girip küçük kutucukları işaretledim.(disklerin yanındakini) bana şöyle bir uyarı verdi :
" tr.org.pardus.comar exception : is not a valid moint point " <<< buyurun burdan yakın
bu arada o kutucukları işaretledikten sonra çıkan mesajda diski otomatik bağla yazan yerin yanın da da küçük bir kutucuk vardı. onu da işaretledim. ama msj yine aynı. değişen birşey yok...
bu da görüntüsü...
baDibere
Sisteminiz güncel mi? Güncel değilse güncelleştirin.
O program ile yapacağınız işlemi, /etc/fstab dosyasını düzenleyerek de yapabilirsiniz.
/etc/fstab dosyasını yönetici yetkileriyle açın ve
/dev/sda2 /media/sda2 ext4 noatime 0 0gibi bir satır ekleyin. Buradaki sda2 kısmını kendi diskinize göre değiştirmeyi unutmayın. Eğer diskiniz ext4 şeklinde biçimlendirilmemişse, dosya sistemine göre ntfs-3g, fat32 gibi değişkenlerden birini yazmalısınız.
fenolojy
tşkrler