Canonical Kubuntu’ya Olan Desteğini Kesiyor!

Canonical’ın para desteği verdiği dağıtımlardan biri olan Kubuntu, yani Ubuntu’nun KDE’li versiyonu, zor bir dönemece giriyor. Canonical’ın Kubuntu sorumlusu Jason Riddell blogunda yaptığı açıklamada “…Canonical 12.04 sürümünden sonra projemi desteklemeyecek” dedi. Yani bunun anlamı 12.04 sürümünden sonra Kubuntu’nun tıpkı Xubuntu, Lubuntu ve Edubuntu gibi bir topluluk dağıtımı olarak gönüllülerin verdiği destekle hayatını devam ettirecek olması. Bilindiği gibi Canonical adı geçen dağıtımlara sadece altyapı yönünden destekliyor.Riddell, kararın gerekçesini şöyle açıkladı “Bu akılcı bir ticari karar. 7 yıllık çabamızın sonunda Kubuntu’nun bir iş başarısı örneği olmadığı aşikar ve artık destek almaya devam etmesini beklemek gerçekçi olmaz.”
Kararın Kubuntu projesini olumsuz yönde etkileyeceği kesin. Ama Canonical’ın verdiği yarım desteğe rağmen Kubuntu’nun KDE’li dağıtımlar içinde çok iyi bir yere gelemediği de kesin.Kubuntu kullanıcıları geçen 7 yıla rağmen hala “çöken paket veri tabanları”, “senkronize olmayan ve sürekli donan paket yönetimi programları” gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyor.
Riddell’in Canonical’da başka bir proje üzerinde çalışmaya devam edeceği bildirildi.
- 118 okunma

DESTANSIZefsane
Re: Canonical Kubuntu’ya Olan Desteğini Kesiyor!
pardus u begenmeyenler okusun!!!!
vercetti
Bu güne kadar kullandığım en iyi KDE dağıtımı Pardus'tur. Daha iyisini görmedim.
pardusovc
Kubuntu Mubuntu Hikaye
Pardus Şahane
SerdarKacmaz
En iyisi PcLinuxOS. Çok fazla KDE dağıtımı gördüm ama bu sistem kadar stabil ve özelleştirilmişini görmedim.
vercetti
Şu an Opensuse yüklü. PcLinuxOS hiç denememiştim. Fırsat bulursam onu da deneyip görüş bildiririm.