2009.2 kurulumda geçiş ekranı problemi
ben tübitakın kendi cd'si ile winxp ye format atarak pardusu sorunsuz bir şekilde yükledim.
ama win7 ye yüklemeye kalktığımda rood otomatik şifre ekranı gitmiyor ve sözleşme kuralları bölümü gelmiyor.
xp olan makinem masa üstü ama win7 olan makine laptop hatta 2 laptotada denedim yine olmadı acaba sorun nedir . burada iki laptopta win7
- 303 okunma

kuftikufti
Re: 2009.2 kurulumda geçiş ekranı problemi
Win7'ye kurmak derken, Win7 yüklü dizüstü makineyi formatlamayı mı kastettiniz?
ozgenacet
evet ama dediğim gibi pardus parola istiyor
baDibere
Bilgisayar aynı bilgisayar mı peki?
ozgenacet
laptopun biri casper diğeri asus marka markayla ne alakası var ki sistem işlemiyor böyle bi sorun kimsede olmadımı
kuftikufti
Ekran kartının, grafik arabirimle ilgili bir sorun olduğu ik anda aklıma geliyor. Kurulumda Pardus 2009'u seçtiğiniz ekran da F4'e basarak, "Güvenli Kip" seçeneği ile kurmayı dener misiniz?
baDibere
Şundan sordum: Pardus bilgisayarda yüklü olan diğer işletim sistemlerine bağlı olarak kurulmama gibi bir sonuç döndürmez.
Muhtemelen ekran kartı ile Pardus'un uyuşmamasından doğan bir sorun var. Bu sorunu aşmak için, kurulum için sizi karşılayan ilk ekranda, F4 tuşu ile Güvenli Kip moduna geçmeniz gerekebilir.
ozgenacet
sizin dediğiniz gibi güvenlikipte sorunsuz bir şekilde pardusu kurdum. ama bilgisayarı açarken her zaman güvenli kipte açmam gerekiyor. diğer türlü ekran kararıyor.
ekran kartı modelim silicon integrated systems(SİS) 771/671PCIE VGA display adapter diye
hangi paketi kurmam lazım ve ya güvenli kipproblemini nasıl aşabilirim.
baDibere
SiS GNU/Linux için oldukça sorunlu bir ekran kartı. Bu sorun donanım üreticisinin destek yeterli vermemesinden kaynaklanıyor.
Depoda xorg-video-sis diye bir paket var. Muhtemelen kuruludur. Sistem Ayarları > Ekran > Aygıtlar > Yapılandır yolunu izleyerek listeden sis seçeneğini seçip şansınızı deneyebilirsiniz.
ozgenacet
verdiğin öneri ile hiç bir değişiklik olmadı. yine güvenli kipte açıyorum ekran aşırı derecede büyük gözüküyor. şimdi siz böyle güvenli kipte format attırıp bu sorun ortaya çıkabilieceğini ve ya çözümü olmadığını biliyormuydunuz? ve yine ben bu bilgisayara windows mu kurucam?
baDibere
Sorun şu : SiS Ekran Kartı. Donanım üreticisi adam gibi destek vermediği sürece yapılabilecek fazla birşey yok.