Pardus 2011 kurulum öncesi initramfs hatası
Pardus 2011 dvd'ye yazdım ve bilgisayarı dvdden başlattığımda karşıma ilk çıkan açılış ekranında türkçe dil seçeneği seçtim ve kurulum için en üstteki "Pardus-2011-x86_64" üzerine tıkladım karşıma yükleme yapan bir sayfa çıktı ve hemen sonra siyah ekranda şu uyarı çıktı:
Could not find mount media
Reboot with initramfs=shell(noprobe) to further debug the issue
initramfs/#
md5 kontrolü de yaptım. iso dosyasında herhangi bir sorun yok.
pardus 2011'i şu an yükleyemiyorum...
- 327 okunma

baDibere
Re: Pardus 2011 kurulum öncesi initramfs hatası
ISO dosyasını DVD'ye yazarken hata olmuş olabilir. Sanırım kurulum ortamı doğrulama ekranına da geçemiyorsunuz.
em17ah
evet doğrulama ekranına gelmeden önce böyle bir hata veriyor. başka bir dvd ile veya usbden yüklemeyi deneyeceğim birazdan.
em17ah
flash bellek'ten yüklemeyi denedim. bu sefer şöyle bir hata verdi:
Grub loading stage 1.5.
Grub loading, please wait...
error 17
quadcore işlemcili bilgisayarım olduğu için 64bit Pardus sürümünü tercih etmiştim.
sonra 32bitlik sürümü dvd'ye yazıp denedim. bu sefer oldu. sorunsuz yüklendi
kuftikufti
baDibere'nin önceden belirttiği gibi ISO dosyasının DVD'ye yazımı sırasında oluşan bir hatadan dolayı kurulum düzgün yapılmamıştır muhtemelen. GRUB 17 hatası, GRUB'un başlangıç dosyalarını, ayar dosyasında belirtilen disk bölümüne ulaşamaması sonucu çıkar. Genelde üç çözümü var: İlk olarak, BIOS'tan IDE - SATA ayarlarını değiştirerek aşılabilir. İkinci olarak GRUB açılış dosyası olan grub.conf dosyasındaki hd ve sd seçeneklerinde hata olabilir. hd yerine sd ya da sd yerine hd yazmak çözüm olabilir. Üçüncü ve en yaygın sebep, GRUB'un açılış diski başına (MBR) değil de, Pardus'un olduğu bölüme kurulmasıdır. Pardus DVD'si ile bilgisayarı açıp, Sistemi kurtar kısmından ön yükleyici bölümünden GRUB'u yeniden açılış diskinin başına yazarak sorunu aşabilirsiniz.
gabriç
Bu hata benim de başıma musallat oldu... elli defa aynı usb ile kurulum yaptım, bir şey olmadı. en sonunda hata verdi...
Arada ne dark var anlamadım. Usb aynı usb, yazdığım program aynı program, yazdırdığım pardus aynı pardus... Aslında şöyle bir fark var arada; şimdi kurmaya çalıştığım pardus iso'sunu yeni indirdim. olmazsa eskisini tekrar denerim. ama nedeni bu olamaz herhalde?
gabriç
Ahanda oldu.
Ben nasıl olduğunu söyleyeyim, bilenler sebebi hakkında yorum yapsın. Anlayalım neymiş karın ağrısı...
söylüyorum: dd komutuyla yazdım ve oldu.
live usb creator, pendrive gibi programlarla olmadı, dd ile yazınca oldu... Ne demek şimdi bu?