Pardus 2011'e giriş vermiyor
Merhaba,
Küçük bir belgeyi silmek istedim, bilgisayar dondu, geç yanıt vermeye başladı. Uzun süre bekledim düzelir diye, ancak düzelmedi.
Normal olarak yeniden başlatmayı başardım.
Ancak yeniden başladığında gruptan sonra PARDUS 2011 yazısının altında yuvarlak dönüyor ve başka da yanıt vermiyor. Uzunca süre bekledim sonraki aşamalara geçip sisteme girer diye, ancak geçmedi. Bilgisayarı düğmeden kapatıp yeniden başlattım. Yine gelip aynı yerde takılıyor.
Yapabileceğim bir şey var mı?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
- 366 okunma

kuftikufti
Re: Pardus 2011'e giriş vermiyor
GRUB ekranındayken, "Açılış seçenekleri" arasında, quiet splash seçeneğini silip giriş yapın. O zaman kernel mesajları ile açılış başlayacak. O zaman takıldığı yeri -varsa hata mesajını- belirtebilirseniz, bir ipucumuz olur.
asenler
Açılışta F3>Diski onar seçeneğini deneyebilirsiniz.
PHoeniX
Küçük bir ihtimalde olsa eğer Ext3 ve daha önceki journal özelliği olmayan bir dosya sistemi kullanıyor iseniz elektrik gitmesi yada düzgün br biçimde GNU/Linux kapatılmaz ise işletim sistemi zarar görecektir. Ext4 dosya sisteminde bu sıkıntı tamamen kalkmıştır.
@kuftikufti nin dediğini yapıp hata mesajını buraya yazar iseniz bir çözüm bulmaya çalışıruz. @asenler in önerisi de denenmelidir.
Leplusbeau
quiet splash silindi
Mesaj şöyle:
/dev/sda2: contains a file system with errors, chek forced
Error reading block 983068 (Attempt to read block from file system resulted inshort read) while getting next inode from scan.
/dev/sda2: UNEXPECTED INCONSISTENCY: Rum fsck MANUALLY
(i e., without -a or -p options)
* Fsck tüm hataları düzeltemedi. Düzeltme işleminin elle yapılması gerekiyor.
Give root password for maintenance
(or typ Control -D to continue:
Ancak herhangi bir tuşa bastığımda en son satırı yeniden veriyor.
F3 Diski Onar sonuçları:
Boot from (hd0,
ext3 ifd21869-9341-4ee3-99b2-1ea0984e 9387
(1.834022) usb 2-2: device descriptor read/64, error -71
(2.070529) usb 2-2: device descriptor read/64, error -71
(2.386068) usb 2-2: device descriptor read/64, error -71
(2.600075) usb 2-2: device descriptor read/64, error -71
(3.211055) usb 2-2: device not accepting address 4, error -71
Teşekkürler,
kuftikufti
Sistemin dediğini yapalım madem.
Bir çalışan CD ile sistemi başlatın ve terminale geçerek root olun ve şu komutu verin:
fsck /dev/sda2
Leplusbeau
Dediğiniz gibi yaptım, Bi sürü düğüm neyim varmış,
onları temizledi. Sonunda bilgisayara girebildim.
Umarım uzun süre sorun yaratmaz, çok teşekkürler.
Bu arada, bi yerlerde ext4 Windows ile bağlantı kuramıyor diye okumuştum. Bitakım işlemleri orada yaptığım için ikisi arasında bağlantı benim için çok önemli. O yüzden Pardus 2011'i yapılandırırken ext3'ü seçtim.
2008.2 kullanırken iki sistem de birbirini görüyordu. Ancak 2011'de sadece Pardus'tan Windows'a girebiliyorum.
Bu biçimde işimi gördüğüm için de daha fazla soru sorup kendime sorun yaratmak istemedim.
Yardımlar için yeniden teşekkürler.
kuftikufti
Geçmiş olsun.
Winzorttan ext2/3/4 biçimli dosya sistemlerine erişimi sağlayan Ext2Read diye bir proje var. Bir göz atın isterseniz.