x86_64-pc-linux-gnu-gcc Hatası
Arkadaşlar linuxta yeniyim haliyle pardusta da öyle neyse konuya geleyim
CMU Sphinx için python da pocketsphinx modülü yüklemeye çalışıyorum ve şu hatayı alıyorum.
unable to execute x86_64-pc-linux-gnu-gcc: No such file or directory
error: command 'x86_64-pc-linux-gnu-gcc' failed with exit status 1
epey aradım fakat nedenini bulamadım.
- 381 okunma

baDibere
Re: x86_64-pc-linux-gnu-gcc Hatası
Nasıl yüklemeye çalıştığınız ve hangi işlemden sonra bu hatayı aldığınız bizim için önemli.
yak00
yak0-pardus python # python setup.py install
running install
running bdist_egg
running egg_info
writing PocketSphinx.egg-info/PKG-INFO
writing top-level names to PocketSphinx.egg-info/top_level.txt
writing dependency_links to PocketSphinx.egg-info/dependency_links.txt
reading manifest file '/forum/pisi_atC3B6lyesi/x8664_pc_linux_gnu_gcc_hatasC4B1/PocketSphinxegg_info/SOURCES.txt'
writing manifest file '/forum/pisi_atC3B6lyesi/x8664_pc_linux_gnu_gcc_hatasC4B1/PocketSphinxegg_info/SOURCES.txt'
installing library code to build/bdist.linux-x86_64/egg
running install_lib
running build_ext
building 'pocketsphinx' extension
x86_64-pc-linux-gnu-gcc -fno-strict-aliasing -mtune=generic -march=x86-64 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer -fstack-protector -D_FORTIFY_SOURCE=2 -ggdb3 -funwind-tables -fasynchronous-unwind-tables -DNDEBUG -mtune=generic -march=x86-64 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer -fstack-protector -D_FORTIFY_SOURCE=2 -ggdb3 -funwind-tables -fasynchronous-unwind-tables -fPIC -fwrapv -fPIC -I@top_builddir@/include -I@top_srcdir@/include -I@top_srcdir@/python -I@sphinxbasebuild@/include -I@sphinxbase@/include -I/usr/include/python2.7 -c pocketsphinx.c -o build/temp.linux-x86_64-2.7/pocketsphinx.o
unable to execute x86_64-pc-linux-gnu-gcc: No such file or directory
error: command 'x86_64-pc-linux-gnu-gcc' failed with exit status 1
baDibere
gcc yüklü mü?
yak00
öncelikle işe yanlış yerden başlamışım gcc yüklü değildi gcc ile beraber eksik olan epey bişe yükledim fakat son noktada geldiğim yer
`install-exec-am' için hiçbir şey yapılmadı.
bunu bir türlü atlatamadım ve sadece bu durum için değil diğer yüklemelerimdede karşıma çıkıyor genel bir hata
kuftikufti
Bu bir hata mesajı değil. Hata verdiyse şayet, yukarılarda olmalı. Derleme paketlerini elle mi kurdunuz? Hâlâ bazıları eksik olabilir. sudo pisi it -c system.devel komunutu verin. Sonra yeniden derlemeyi deneyin.