Forumlar > Pardus > Yazılım > İnternet Tarayıcıları (pardus 2011'de mozilla ailesinde sorun var)
savohoc kullanıcısının resmi

savohoc

pardus 2011'de mozilla ailesinde sorun var

pardus 2011 de devel deposunda son güncellemeyi yaptıktan sonra firefox açılırken sistem bir süre donuyor. bugün aynı sorunun thunderbirdde de aynı sorunu yaşadım. benzer sorun yaşayıp çözen var mı?

kuftikufti kullanıcısının resmi

kuftikufti

Re: pardus 2011'de mozilla ailesinde sorun var

Ben de devel kullanıyorum ama herhangi bir sorun mevcut değil. Bir de P2011 için yaşam sonu (EOL) dendi. Yani devel deposundaki en son güncelleme 16 Ocak tarihli. Sonrasında bir güncelleme mevcut değil.

Aklıma ilk olarak bir eklentinin buna sebep olabileceği geliyor. Mozilla uygulamalarının eklentilerini pasifleştirip, bir deneyin.
İkinci olarak Firefox'u ve Thunderbird'i konsoldan çalıştırıp, hata verdiğinde çıktıyı buraya yapıştırın. Belki bir ipucumuz olur. Bir de sadece devel deposu mu kurulu sizde? Bir pisi lr çıktısı alabilir miyiz?

savohoc kullanıcısının resmi

savohoc

Re: pardus 2011'de mozilla ailesinde sorun var

konsolda açınca bu hatayı veriyor.
(process:1503): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion `sys_page_size == 0' failed
error: empty dic file
Hash Manager Error : 2

benim kastımda o son güncelleme. ben de şu an arada sırada aktif olmasa da pardususer ve pardus life depoları ekli. firefox 9 güncellemesinden beri bu sorunu yaşıyorum. şu an pardususerdan güncellemiş durumdayım ama sorun hala aynı devam ediyor.

gökçen eraslan beyin zamanında her firefox güncellemesinde zulrunner tarzı bir şeyi daha güncellerdi. acaba bu mu atlanıyor..
savas@pardus2011 ~ $ thunderbird

(process:1825): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion `sys_page_size == 0' failed

bu da thunderbird