Forumlar > Pardus > Kurulum (2011 PARDUS kurulum sorunu)
YUZUK kullanıcısının resmi

YUZUK

2011 PARDUS kurulum sorunu

Merhaba arkadaşlar Bilgisayarımda şuan Windows 7 işletim sistemi bulunmaktadır. Bilgisayarıma PARDUS kuracağım elimde PARDUS 32 bit ve 64 bitlik kurulum Dvd leri mevcuttur. Herhangi bir hata yok Dvd lerde.

Fakat Dvd yi takıp bilgisayarı başlattığımda dil seçeneği geliyor Türkçe yi seçiyorum. Kuruluma geçiyorum Daha sonraki aşamada ekran birbirine giriyor ve hiç bir şey gözükmüyor. Lisans sözleşmesi kısmı gözükmüyor. Bu durumu aşmak için ise Güvenli kip te devam ediyorum güvenli kipe vga=789 yazıyorum kuruluma devam ediyorum fakat bu seferde lisans sözleşmesi bölümü geldiğinde ise mause u hareket ettiremiyorum mause kendi başına hareket ediyor.

Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba?

protezdiyot kullanıcısının resmi

protezdiyot

Re: 2011 PARDUS kurulum sorunu

Ekran kartınız nedir?

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Çekirdek seçeneklerini değiştirmeyi denediniz mi?

YUZUK

NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a ekran kartına sahibim. sabah saat 04 te kadar uğraştım klavye ile lisans sözleşmesi vs bölümleri geçiyorum fakat ileriki seçeneklerde mouse ile müdahele gerekiyor oralarda kalıyorum. Yüklü olan windows 7 yi kaldırdım yerine xp yi kurdum. xp den sonra pardusu yüklemek istedim. Gene aynı hatayı aldım.

Çekirdek seçeneklerini değiştirmeyi denemedim bu konu hakkında bilgi yok. Nasıl yabailirim?

Cevaplarınız için ayrıca teşekkür ederim.

baDibere

Sırayla deneyin Smile

Bu arada grafik seçeneklerinden güvenli modu seçtikten sonra "vga=789" yazmadan denediniz mi hiç?

YUZUK

evet denedim f4 ile güvenli kipe girdim ve enter ile devam dedim vga=789 yazmadan. Ekran birbirine girmiş durumda gözüküyor yine. Windows 7 de dvd ye yazmıştım ben pardusu windows 7 de böyle bir sorun vermiş olabilir mantığı ile xp kurdum şimdi xp ile yazacağım dvd yi tekrar deneyeceğim umarım aynı sorunu yaşamam.

YUZUK

Güvenli kipte vga=789 yazmadan giriş yapayım dedim tekrar bu sefer ekranımın sağ alt köşesinde deniz feneri gibi parlamaya başladı yanıp yanı sönmeye sol üst köşesinde ise imlec yanıp yanıp sönmeye başladı uzun bir süre bekledim fakat hep aynısını tekrarlıyor.

baDibere

Diğer işletim sistemleri ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

vga=ask

yazıp devam ederseniz size bir menü gösterecek. Bu menüden çeşitli seçenekleri deneyip devam etmeyi dener misiniz?

YUZUK

İlginiz için teşekkürler şimdi dediğinizi yapacağım sonucu size bildireceğim.

YUZUK

Sanırım bilgisayarı kaldırıp atacağım. Olmuyor ki bir türlü. Dediğiniz gibi yaptım. Güvenli kipte birşey yazmadan girdiğimde ki hatayı veriyor.dvd ile atamıyoruz anlaşılan birde usb ile deneyim diyorum acaba olur mu ki bu sefer?

baDibere

DVD'de sorun yok dediniz. USB ile birşey fark edeceğini düşünmüyorum.