Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Aynı bilgisayarda farklı bir Linux Dağıtımı kullanmaya başlayınca farkettim; Pardus 2011, örneğin bir ubuntuya kıyasla oldukça uzun sürede açılıyor, kapanıyor.
Özellikle kapanırken vistayı aratmayacak kadar yavaş kapanıyor, Pardus. Açılırken de epey uzun sürüyor açılması...
Aynı bilgisayarda da denedim, farklı bilgisayarda da; ancak sonuç aynı: Pardus 2011 yavaş alıçıp-kapanıyor.
Bİlgisi, önerisi olan ya da aynı sorunu yaşayan varsa paylaşalım...
- 1708 okunma

gabriç
Re: Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Pardus üzerinde farklı bir masaüstü ortamı kurabileceksem ve pardusla uyumlu çalışacaksa hiç beklemem, heme kurarım...
bilgisayarın özellikleri çok iyi değl, netbook işte... pardus için en sağlıklı hangi masaüstü ortamı dır ve "nasıl kurabilirim ?" gnome, Xfc?
Phoenix, sırf geç açılmasından dolayı ubuntu kullanıyorum zaten...
gabriç
KDE'yi değiştiremeyeceksem, hızlandırmak için bazı özelliklerini iptal edebiliriz sanırım. ne dersiniz?
PHoeniX
Onun için kuftikufti Pardus un kozdinçer sürümü yapabilir diyor. kozdinçer kalıbını indirip kurulumda GNOME u seçmen yeterli olur. (Ayrıntı ve detayların denemediğim için bilemiyorum)
ve KDE kullanmadığımdan pek öneride bulunamayacağım
kuftikufti
Efektleri kapatıp Nepomuk ve strigi hizmetlerini devre dışı bırakmak hızlanma sağlayabilir.
bender716
Efektleri kapatıp Nepomuk ve strigi hizmetlerini devre dışı bırakmak hızlanma sağlayabilir.
]
kde ayarlarına nerden erişebiliriz?
YVZ_61
alt+F2 yap sistem ayarları yaz enterle
gabriç
uygulama başlatıcı(win deki başlat menüsü)>sistem ayarları> masaüstü araması> nepomuk etkisiz hale getirme...
pek işe yaradığınız söyleyemem... kde için netbook temasını da etkinleştirdim, kde efektlerini de iptal ettim... yok, yok.... olmadı...
gabriç
@Phoenix,
sistem açılır açılmaz aldığım dmesg çıktısı şu:
sayfanın canına okudum galiba...
gabriç
fikri olan?
PHoeniX
Aygıtlar düzgün tanınmış sorun gözükmüyor zaten sende KDE ekranında sonra yavaş açılıyor demiştin. Açılıştaki KDE eklentilerini ve özelliklerini kıssan faydalı olur
Bunun ilgili bir yerde daha yazmıştık galiba..