Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Aynı bilgisayarda farklı bir Linux Dağıtımı kullanmaya başlayınca farkettim; Pardus 2011, örneğin bir ubuntuya kıyasla oldukça uzun sürede açılıyor, kapanıyor.
Özellikle kapanırken vistayı aratmayacak kadar yavaş kapanıyor, Pardus. Açılırken de epey uzun sürüyor açılması...
Aynı bilgisayarda da denedim, farklı bilgisayarda da; ancak sonuç aynı: Pardus 2011 yavaş alıçıp-kapanıyor.
Bİlgisi, önerisi olan ya da aynı sorunu yaşayan varsa paylaşalım...
- 1711 okunma

gabriç
Re: Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
bu arada, bizim hata kaydından hala bir ses seda yok...
kuftikufti
Hata kaydından geliştiriciyi dürtebilirsiniz.
gabriç
daha önceki hata kayıtlarımda dediğini yaptıysam da bir faydasını göremedim. denerim yinede... "bizim" dedik ya bir kere, bekleyeceğiz, dayanabildiğimiz kadar.
kuftikufti
Sen görevini yap, günahı Bugzilla'nın boynunda olsun.
gabriç
Sistemi tümüyle aynı bölüme kurdum; yani boot, var, tmp, home gibi dizinler için ayrı bir bölüm açmadım. zamanla yavaşlamasının sebebi bu olabilir mi?
siz nasıl kurdunuz?
kuftikufti
Bir fikrim yok. Ben hep tümüyle aynı bölümü kullandım. Biraz sistemi kullanın, görelim bakalım yavaşlama yapacak mı?
gabriç
Pardus 2011.2 kurdum Netbook'uma. Değişen bir şey yok. Bu da gösteriyor ki, KDE netbooklar için ideal değil. Dolayısıyla Pardus da ideal bir dağıtım değil. Aynı bilgisayarda gnome kullandığım için aradaki farkı çok net görebiliyorum. Niyetim Pardus'u yermek değil; ama artık Netbook kullanıcılarının da farkına varılması gerekir. Kde sistemi çok yoruyor, kasıyor.
Bir sevindirici bir de üzücü gelişme ve bir soruyla bitireyim:
Sevindirici haber, sistemi yeni kurmama rağmen eski (6-7 aydır kullandığım) Pardus ile arasında neredeyse hiç hız farkı yok. Yani, sistem şişmiyor, hantallaşmıyor. (window$a selam olsun)
Üzücü haber, Netbook piyasasında yaygın olmasına karşın hala Dell netbook'lara yönelik wireless donanım desteği yok. Elle wifi sürücüsünü kurmam gerekti. Hala...
Sorum: Sistemi kurarken "geliştiricilerin bilgisi olsun belki wifi sürücü işini çözerler" diye donanım bilgisini gönder seçeneğini işaretlemek istedim ama işaretlenmedi. Çok uğraştım ama bir türlü işaretleyemedim. Donanım bilgisini paylaşamadım haliyle. Daha sonradan donanım bilgisini paylaşma seçeneğini işaretleyebileceğim bir yol, yöntem var mıdır?
kuftikufti
Muhtemelen. KDE'nin ağırlığı ve Wi-Fi sürücüleri için geliştiricilerin yapabilecek birşeyleri var mı emin değilim. XFCE paketleri depoda mevcut. Onları kurup XFCE masaüstünü deneyin derim.
Wi-Fi sürücüleri belki yeni çekirdeğe gömülü gelir. Ama yeni sürümü 2011 serisi içinde görebileceğimizi pek sanmıyorum ben.
baDibere
KDE'nin netbook arayüzünde durum nedir peki?
gabriç
Kuftikufti, Xfce denemek isterim ancak kararlı çalışır mı dersin? Öyleyse, kısaca nasıl yapacağımı yazar mısın?
Badibere, netbook arayüzü denemdim. Daha önceki Pardus sümümümde denemiştim, kullanışlı olmadığı için tercih etmedim. Kaldı ki hafiflik yönüyle fark göremedim diye hatırlıyorum.
Yalnız, buradan şunu da ekelmek isterim; KDE netbooklar için ideal değil derken, masaüstleri için ideal olduğu anlamı çıkartılmamalıdır. KDE'nin masaüstünde de sistem için bir ağırlık oluşturduğunu Gnome, LXDE, XFCE kullananlar bilirler. Yani, windowsa göre Pardus hafif ama, Gnome (ve diğerleri) kullanan dağıtımlara göre de ağır... Her ne kadar bilgisayar donanımınız çok iyi olsa da bilgisayarın "daha hızlı" olması için KDE den uzak durmanız kaçınılmazdır.
Niye hala eziyet ediliyor bize anlamıyorum! Bir tane farklı masaüstü ortamı daha sunmak çok mu zor... bir tanecik...
Netbook'u kağnıya çevirmesine rağmen kurdum öylece duruyor. Kullanamıyorum o ayrı...