Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Aynı bilgisayarda farklı bir Linux Dağıtımı kullanmaya başlayınca farkettim; Pardus 2011, örneğin bir ubuntuya kıyasla oldukça uzun sürede açılıyor, kapanıyor.
Özellikle kapanırken vistayı aratmayacak kadar yavaş kapanıyor, Pardus. Açılırken de epey uzun sürüyor açılması...
Aynı bilgisayarda da denedim, farklı bilgisayarda da; ancak sonuç aynı: Pardus 2011 yavaş alıçıp-kapanıyor.
Bİlgisi, önerisi olan ya da aynı sorunu yaşayan varsa paylaşalım...
- 1709 okunma

kuftikufti
Re: Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Pisi'den xfce diye aratın ve çıkan tüm paketleri kurun. Sistemi baştan başlatın ve açılış menüsünde Xfce Oturumu'nu seçin.
gabriç
@Kuftikufti, bu dediğini daha önce yaptım olmadı diye hatırlıyorum... Denerim yine ama sen denedin mi, ya da deneyen var mı?
bir de, donanım bilgisini göndermeyi nasıl yapabilirim biliyor musunuz?
kuftikufti
Ben yaptım, oldu diye hatırlıyordum. Şimdi tekrar denedim, tekrar oldu.
http://www.pardus-linux.org/forum/kurulum-sonrası-smolt-bilgileri-göndermiyor
gabriç
Kufti, dediğin gibi kurdum Xfce yi. Çalıştı da; ancak pek bir eğreti durdu. Sanki Pardus ile kanı uyuşmuyor gibi...
Ama biraz kullanıp denmeye çalışacağım. Kalıcı hasara neden olmaz umarım.
İlk etapta ağ yöneticisini bulamadım. Bağlantı da ayarlarımı yapamadım haliyle. Nerede bu kerata? Ağ ayarları arasında yok.
İkinci sorum ise; aynı şeyi "gnome" için de yapabilir miyiz?
edit: Yok yok! Bu xfce yaması tutmadı... ya da bendeki durum çok vahim... kuracakalra tavsiye etmiyorum.
kuftikufti
Eh, artık Xfce'i kendine göre kişiselleştirip ayarlarını yapman gerek. KDE bileşenlerine ve kütüphanlerine dokunmazsan bir şey olmaz merak etme.
GNOME'u uzun zamandır kullanmadım. ÇoMaK ve GNOME depolarını ekleyip yükleme yapılabiliyor. Ancak tam olarak nasıl yapıldığını ben bilmiyorum. Google'a sorabilirsin.
PHoeniX
Xfce kullanmaya başladığım aylardan beridir kendimi sürekli olaark konsolda buluyorum iyi de oluyor
Biraz Xfce yi GNOME araçları ile harmanlarsan güzel olur tadından yenmez...
GNOME a bulaşma bile uğraştığına değmez...
gabriç
KDE'deen kaçalım derken ne yapacağımı şaşırdım... En son gözdemi buldum ama: LXDE