Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
Aynı bilgisayarda farklı bir Linux Dağıtımı kullanmaya başlayınca farkettim; Pardus 2011, örneğin bir ubuntuya kıyasla oldukça uzun sürede açılıyor, kapanıyor.
Özellikle kapanırken vistayı aratmayacak kadar yavaş kapanıyor, Pardus. Açılırken de epey uzun sürüyor açılması...
Aynı bilgisayarda da denedim, farklı bilgisayarda da; ancak sonuç aynı: Pardus 2011 yavaş alıçıp-kapanıyor.
Bİlgisi, önerisi olan ya da aynı sorunu yaşayan varsa paylaşalım...
- 1710 okunma

gabriç
Re: Pardus 2011 Yavaş Açılıp-Kapanıyor
of! bu sorun ciddi manada pardustan soğutuyor beni.... açılırken, abartısız söylüyorum, diğer dağıtımların üç katı yavaş açılıyor. ha keza kapanırken de öyle....
sistemi kasan ciddi bir şey mi kurdum acaba? ya da bir program aşırı kasıyor da ben mi bilemiyorum?
kapat butonuna tıkladığımda 5 saniye sonra algılıyor mesela... bu normal mi yahu?
kuftikufti
dmesg'e göre sistem 37 saniyede açılmış. "htop" komutunda sistemi kasan bir uygulama görmüyorsunuz. Ekran kartı ayarlarınız da tamam.
Kapat düğmesi bende saniye sürmüyor algılaması. Bugzilla'ya hata kaydı girin demekten başka birşey aklıma gelmiyor.
gabriç
kufti, hata kaydı açmak istediğimde şöyle bir hata aldım:"Geçerli bir Severity atanmış değildir."
bir de siz dener misiniz?
metin şu:
"pardus 2011 yüklü sistem açılırken ve kapanırken anormal bir şekilde yavaş işliyor. açılırken, mouse imleci gözüktüğü andan itibaren, kapanırken de kapatma talimatı verdiğim andan itibaren uzun bir süre sonra çalışmaya başlıyor ve bu aşamadan sonra da anormal bir hızla kapanıyor.
özet: pardus 2011 sistemim anormal (yavaş) bir hızla açılıp-kapanıyor.
ek bilgi için: viewtopic.php?f=332&t=23958"
gabriç
hata kaydı açmak istediğimde şöyle bir hata aldım:"Geçerli bir Severity atanmış değildir.
arkadaşlar bu sebeple hata kaydı oluşturamıyorum. nedenini bilen var mı?
kuftikufti
Muhtelemelen istenilen bilgilerden birini atladınız. Bende bir hata vermedi. Buradan, hatayı takip edebilirsiniz.
gabriç
teşekkürler kufti...
dmesg çıktısını burada paylaştık; başka bir şey isterlerse bana söylersin...
gabriç
yones
Bendede 2011.1i güncellemelerle kurduktan sonra masaüstü üm geldikten sonra hani bir ses çalıyor ya ,açılış sesi , ona kadar yaklaşık 30 saniye bekliyor donmuş gibi
gabriç
gabriç
evet, rekora doğru gidiyoruz. sistem yaklaşık olarak 1 dakikada açılıyor. bilgisayarı açma düğmesine basıp hava almaya gidiyorum, o kadar...
aynı bilgisayarda sıfırdan 2011.1 kurup deneyeceğim, aynı sorun hala devam ederse, Pardusla aram açılacak...
(